Reizen, logeerpartijtjes of schoolreisjes zijn geen enkel probleem voor kinderen die groeihormoon gebruiken. Als het om één nacht gaat, kan de injectie worden toegediend voor vertrek, of als het kind zichzelf kan injecteren, kan het toedieningssysteem mee in een koeltasje. Er is dus geen reden om een injectie over te slaan.

Koel bewaren
Sommige groeihormoonproducten kunnen 3 weken buiten de koelkast bewaard worden (bij een maximum temperatuur van 25 °C). Maar heeft u een vorm die in de koelkast bewaard moet worden, dan kunt u een koeltasje krijgen met verwisselbare koelelementen, bijvoorbeeld voor tijdens de reis, totdat er weer een koelkast beschikbaar is.
Verblijft u in een hotel of appartement, dan kunt u van te voren uitzoeken of er een koelkast is. Reist u met de auto, dan kunt u een normale koeltas meenemen. Voor langere afstanden kunt u er een kopen die op de sigarettenaansteker in de auto aangesloten kan worden. Zelfs op schepen is er vaak een koelkast beschikbaar waar medicijnen in kunnen worden bewaard. Over het algemeen zijn er geen problemen met koel houden.
Tijdens vliegreizen dient u het groeihormoon altijd in een koeltas als handbagage meenemen. Doe het niet in de koffer, want in het vrachtcompartiment kan het bevriezen en bovendien kan de bagage zoekraken.

Naar het buitenland

De passage langs de douane is over het algemeen geen probleem, helemaal niet indien u aan de arts vraagt een medisch paspoort af te geven.

Rob en Geannet, ouders van Rick (15 jaar)

“We hebben met de groeihormooninjecties door heel Europa gereisd en zelfs naar de VS en het Caribisch gebied. We hadden een medisch reisdocument mee wat het is, met het telefoonnummer van de dokter. We hebben nooit problemen bij de douane gehad, maar we raden ouders zeker aan zulke documenten mee te nemen.”

Mike en Naomi, ouders van Max (8 jaar)

“Het duurt nog een paar jaar voordat Max op schoolreis gaat. Maar hij is al een keertje op paardenkamp geweest en de begeleider en zijn zus hebben hem toen geïnjecteerd. We vinden altijd wel een oplossing.”